Dodenherdenking bij Tata Steel

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Bij Tata Steel in Velsen-Noord heeft maandag vier mei de herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Directeur Hans en een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad zullen namens directie en medewerkers van de staalonderneming een krans leggen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat. Dit doen zij ook bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt in het bijzonder stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Hun namen staan op het oorlogsmonument. Leerlingen van basisschool De Triangel uit Velsen-Noord wonen de plechtigheid bij. Twee leerlingen dragen een gedicht voor.

De herdenking begint om 9.45 uur en eindigt om 10.30 uur. Daarna is er gelegenheid om koffie te drinken in het Hoogovens Museum. Leden van het Tata Steel Orkest zullen de plechtigheid begeleiden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.