Derder keer Villa’s Culinair Wijntheater in Velserbroek

Alles draait om wijn en eten tijdens het wijntheater bij Villa Westend.

Alles draait om wijn en eten tijdens het wijntheater bij Villa Westend.© Foto pr

Velserbroek

Tijdens het Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend in Velserbroek voor de derde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater. Een festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei zijn er van 14.00 tot 0.00 uur verschillende activiteiten voor jong en oud langs de rand van de Westbroekplas.

Het kloppend hart van het Wijntheater is de bedoeïnentent van Barend Havenaar en Barbara Verbeek.

Bezoekers kunnen hier terecht voor een selectie wijnen van Hans Moolenaar, de vaste leverancier van Villa Westend. De gastheren- en vrouwen zorgen samen met de vinyl-dj’s voor de sfeer in het Wijntheater.

Blindproeverij

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test je kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater.

Het pop-up-restaurant midden op het festivalterrein wordt gerund door vier verschillende restaurants.

Elke avond kookt een andere chef-kok op het strand van Villa Westend. De restaurants die hun beste beentje voor zetten zijn To Amuse, de Vrienden van Jacob en de Bokkedoorns meets Villa Westend. Elke avond is er plek voor slechts 40 gasten. Reserveren kan via 023-5381878 of info@villa-westend.nl.

Foodtrucks

Wie niet uitgebreid wil dineren kan terecht bij de foodtrucks langs de waterkant. Pasta Casa uit Santpoort serveert onder meer verse pizza’s uit de pizzaoven. Kaaswinkel l’Amuse is aanwezig met een foodtruck vol kaasplankjes. Slagerij Groot uit Haarlem en Bloemendaal serveert charcuterie vanuit zijn foodtruck.

De BBQ Fabriq bereidt stukken vlees op de barbecue.

Ook Sonja Bakker doet dit jaar mee met een kleurrijke tapas-foodtruck en Sushi on Wheels is aanwezig. Villa Westend heeft ok een buitenkeuken waar kreeft en soft-shell crab te koop is. De muziek wordt verzorgd door Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Doreen van der Meer en Trio Zazi.

De jongste bezoekers van Villa’s Culinair Wijntheater kunnen elke dag het water op met de bootjes van Zeilschool de Kaag/Watersport Academy Spaarnwoude. Er is ook een silent kinderdisco en Pasta Casa geeft kookworkshops.

Villa’s Culinair Wijntheater duurt van donderdag 25 mei t/m zondag 28 mei en begint dagelijks om 14.00 uur. De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Kijk voor het programma op: www.villawestend.nl en www.wijntheater.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.