Na zomer nieuwe directie voor gemeente Velsen

Susanne Moerkerk
Velsen

Per 1 oktober heeft de gemeente Velsen een geheel nieuwe directie.

Na het eerdere vertrek van Hilde Reints richting Enschede en het aangekondigde vertrek van gemeentesecretaris Frank Beijk, was het college van burgemeester en wethouders op zoek naar nieuwe directieleden.

Koen Radstake neemt per 1 oktober de functie van gemeentesecretaris over van Frank Beijk, die aan de slag gaat bij de Veiligheidsregio Kennemerland.

Beijk begon in oktober vorig jaar als gemeentesecretaris en draagt dit najaar het stokje weer over. Hij volgde destijds Dick Emmer op, die in Zaanstad aan de slag ging als wethouder. Voordat Beijk naar Velsen kwam, was hij gemeentesecretaris in Zandvoort.

Moverende redenen

De gemeentewoordvoerder kan weinig zeggen over het vertrek van Frank Beijk: ,,Om hem moverende redenen heeft hij gekozen voor een andere baan, hij is daar nu ook al in dienst.’’

Naast de benoeming van Radstake worden ook Cynthia Creveld, per 7 september, en Martie Meijer, per 1 oktober, aan de directie toegevoegd. Zij zijn beiden benoemd tot concerndirecteur.

Burgemeester Franc Weerwind ziet de komst van Cynthia Creveld, Martie Meijer en Radstake als gemeentesecretaris/algemeen directeur met vertrouwen tegemoet. ,,Koen Radstake komt uit de eigen gelederen, hij is jarenlang directeur van de gemeente geweest.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.