Geraamte staat bij Telstar

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Het is vakantie voor de voetballers van Telstar. Maar nog niet voor trainer Michel Vonk. Het geraamte voor de ploeg voor aankomend seizoen staat. Het gaat er nu om de laatste beschikbare plaatsen op de juiste wijze in te vullen.

,,Ik ben tevreden over wat er nu al onder contract staat. We zijn op dit moment ook duidelijk een stuk verder dan vorig seizoen, maar de ploeg is nog niet compleet. We hebben afgelopen seizoen gezien, dat we veel spelers nodig hebben."

Contract

Vonk tekende onlangs zelf bij voor twee seizoenen in Velsen-Zuid en heeft nu al 19 spelers voor 2015-2016 tot zijn beschikking. Enkele van hen hadden al een doorlopend contract en met de rest zijn nieuwe overeenkomsten gemaakt. ,,Ik wil naar een groep van 24 spelers toe. Als we daadwerkelijk van start gaan met een beloftenelftal, dan zullen er daarna nog een drietal tot viertal spelers bij moeten komen."

Horton

Van de 19 spelers kwamen er twaalf vorig seizoen ook al uit voor Telstar. Mo Ajnane en Bryan Ottenhoff trainen daarnaast al een half jaar mee. De laatste aanwinst is de Australische keeper Blake Horton. Hij heeft de afgelopen weken zoveel indruk gemaakt op Vonk dat hij het keepersgilde naaste Cor Varkevisser en Wesley Zonneveld completeert.

De Castricumse oefenmeester wilde een evenwichtigere opbouw qua leeftijd in zijn selectie en is daarin ook al aardig geslaagd. ,,Er worden elke dag nog, vooral jonge spelers, aangeboden. Maar we hebben een beperkt budget, dus moet ik goed kijken wat er te halen valt. Telstar heeft het momenteel niet erg makkelijk en daar heb ik alle begrip voor. Ik houd daar dus rekening mee."

Tevreden

Terugblikkend op afgelopen seizoen is Vonk redelijk tevreden. ,,Ik zag het eerste half jaar vooral als aanloop naar de tweede seizoenshelft. De gedane arbeid heeft zich echter pas laat uitbetaald, maar we kunnen daar wel verder op bouwen. Een nieuwe trainer brengt ook nieuwe trainingsmethodes met zich mee. Dat is altijd even wennen. Niet alleen op het veld maar ook zeker in krachttraining. Een speler die tijdens het seizoen is gegroeid is Jonathan Kindermans. Maar zijn hele ontwikkeling als persoon is mooi om te zien."

De Belgische huurling heeft als enige van de selectie van afgelopen seizoen nog geen nieuwe verbintenis danwel afscheid genomen van Telstar. ,,Met hem zijn we nog in gesprek, maar hij heeft meerdere opties", legt Vonk uit.

Training

Of Kindermans er bij de start van het nieuwe seizoen bij is is dus nog niet duidelijk. Maandag 29 juni staat de eerste training op het programma. De competitie gaat van start in het weekeinde van 7-9 augustus. In de tussentijd speelt Telstar zo’n zeven oefenwedstrijden. ,,Het voorbereidingsprogramma is nagenoeg rond. Maar het kan nog veranderen. Ik ben bijvoorbeeld net gebeld door een leuke buitenlandse tegenstander."

Voorlopige selectie Telstar 2015/2016:

Keepers: Blake Horton, Cor Varkevisser en Wesley Zonneveld. Verdedigers: Tom Beissel, Anthony Correia, Thomas van den Houten, Toine van Huizen, Tim Keurntjes. Frank Korpershoek, Bryan Ottenhoff en Jordy Tutarima.

Middenvelders: Mohammed Ajnane, Kevin van Essen, Edo Knol en Tom Noordhoff. Aanvallers: Fabian Serrarens, Ralf Seuntjens, Tarik Tissoudali en Calvin Valies.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen