Multiculti-activiteiten bij Street League

Street League.© FOTO RON PICHEL

Marieke de Kok
Velsen-Zuid

Straatvoetbaltoernooi Telstar Street League wordt dit jaar extra leuk want de organisatie komt met allerlei nieuwe activiteiten. Die zijn gericht op ontmoeting en respect tussen culturen.

In juni gaat de zesde editie Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het stadion van Telstar.

De nieuwe activiteiten zijn een initiatief van stichting Cultureel Festival Velsen en de gemeente en bestaan uit ludieke sportieve spellen, een multiculti-quiz en hapjes uit diverse culturen.

De voorrondes voor zijn op vijf woensdagen en beginnen steeds om 17 uur. Nieuw is de voorronde in Haarlem-Noord, terwijl jongeren uit Beverwijk worden aangemoedigd om deel te nemen aan de voorronde in Velsen-Noord.

De voorrondes zijn op 7 juni in Velserbroek (Wieringer Aak), 14 juni in IJmuiden-Zeewijk (Cruijff Court), 21 juni in Haarlem-Noord (Flevoplein), 28 juni in IJmuiden (Homburgstraat) en 5 juli in Velsen-Noord (Stratingplantsoen). Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.