Hoop op rustig weekend na fikse incidenten op IJmuidense kermis

Carlo Nijveen
IJmuiden

De kermis op het IJmuidense Kennemerplein, die door fikse incidenten met jongeren voortijdig dreigde te worden afgebroken, kan komend weekeinde waarschijnlijk toch gewoon blijven draaien.

Nieuwe incidenten zijn uitgebleven, ook doordat de politie het toezicht rond het Kennemerplein heeft verscherpt. Particuliere beveiligers die door kermisorganisator Klaas Braak zijn ingehuurd, hebben donderdag nog wel vier jongeren van het terrein gezet omdat zij zich misdroegen.

Maar Braak toont zich tevreden over de verdere gang van zaken. Waar meisjes in de botsauto’s eerder deze week nog van alle kanten door jongeren werden bespuugd, konden ze donderdagavond probleemloos rondjes rijden, aldus Braak. ,,In de botsauto’s zaten ook Marokkaanse jongens, maar die hebben zich normaal gedragen.’’

De eerdere ongeregeldheden op de kermis op het Kennemerplein, volgens Braak veroorzaakt door jongeren van Marokkaanse afkomst, trekken ook landelijk aandacht. Zo liet onder anderen PVV-leider Geert Wilders van zich horen. ’Tsja …minder!’ twitterde hij na het lezen van een krantenbericht. Flink wat IJmuidenaren uiten hun verontwaardiging over de gebeurtenissen op de kermis.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.