Torendoek wordt Artis-tas

Rien Floris
Amsterdam

Het reclamedoek voor Artis dat op de Shell toren in Amsterdam-Noord hing, wordt verwerkt tot tassen. Duizend stuks kunnen er uit, denken Meis en Anne de Jongh.

Vanaf de pont zagen ze dagelijks het enorme doek op de Shelltoren en keken elkaar eens aan. Dagelijks in de weer met textiel en design met hun Jonghlabel dat 'industrieel handwerk' maakt. De fantasie sloeg op hol: Dat is een grote lap stof op die toren! En wat doen ze daar straks mee?

Ze trokken de stoute schoenen aan en belden I amsterdam, Vertical Vision en uiteindelijk Artis. Want de dierentuin is eigenaar van het doek dat toen aan de toren hing en doorgaans wordt weggegooid. Zonde. De creatieve zussen (kunstacademie en TU en oorspronkelijk uit Bergen afkomstig) bedachten een plan voor Artis met tasjes, grote shopper bags en zelfs plantenzakken. Want daar is het gaatjesmateriaal waar op wordt geprint ook goed voor. Een deel van de opbrengst gaat naar hun atelier en een deel gaat naar het nieuwe olifantenverblijf voor Artis. Koop een tas en breng een olifant onder dak.

Bekijk hier een filmpje over de tassen

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.