Getuigen van aanval op kat Milo gezocht

Milo op het dak van het schuilhok, daarachter zit Ricardo

Milo op het dak van het schuilhok, daarachter zit Ricardo

Susanne Moerkerk
IJmuiden

Marya Dekker en haar vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden zijn nog altijd geschokt door de gewelddadige dood van een van hun zwerfkatten afgelopen week.

Een van de verzorgsters werd donderdag met spoed naar ’haar’ katten op de Orionweg opgeroepen, nadat Milo was gebeten door een pitbull en een stafford-achtige. Milo overleefde de beten in zijn kop en ribbenkast niet.

De zaak ligt nu bij de dierenpolitie. „We zoeken getuigen van de aanval, die kunnen zich bij de stichting melden. De honden hoeven echt niet ingeslapen te worden naar aanleiding hiervan, als ze maar gemuilkorfd worden en verplicht aangelijnd moeten blijven. Het deel waar de schuilhokken staan, is een gebied waar de honden aangelijnd moeten zijn en de jongens beweren dat ze dat ook waren. Maar ze moeten de verantwoordelijkheid nemen voor hun honden en ze muilkorven.”

De honden en baasjes zijn bekend in het systeem van de politie. Die roept mensen wiens dier slachtoffer is van bijtincidenten zich te melden. ,,We willen het probleem in kaart brengen en als dat lukt aanpakken’’, aldus de politiewoordvoerder.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.