Stormvogels met goed gevoel de winterstop in

Bastiaan Scholten worstelt zich langs een verdediger / United Photos - Rob van Wieringen

Tom Enthoven
IJmuiden

Het seizoen begon moeizaam voor Stormvogels maar inmiddels hebben de IJmuidenaren het goede gevoel te pakken. Tegen SVW '27 werd het kalenderjaar prettig afgesloten: 3-1.

,,Het lijkt wel een flipperkast’', riep een dame hoog op de tribune van Stormvogels. Een waarheid als een koe want het publiek werd met name in de eerste helft van het duel met SVW bepaald niet verwend. Vooral de bezoekers hadden moeite de bal naar de juiste kleur te spelen maar ook Stormvogels kwam aanvankelijk niet tot goed voetbal.

Toegegeven: de rommelige arbitrage deed de wedstrijd geen goed, om nog maar te zwijgen van de conditie van het IJmuidense veld dat in deze fase van het seizoen wel iets weg heeft van een stoffige toendra.

Thuis ongeslagen

Het zou volgens trainer Jeroen Kroes zomaar een van de oorzaken kunnen zijn van de ongeslagen status van Stormvogels in eigen huis. ,,Ik klop het wel even meteen af maar we hebben nog steeds niet verloren hier. Het is een feit dat veel andere ploegen op kunstgras voetballen. Wij hebben hier gewoon gras liggen en daar moeten we het mee doen. Misschien zijn wij daar net wat meer aan gewend dan andere ploegen.’’

Er mag overigens geen twijfel over bestaan dat de ploeg van Kroes afgelopen zondag op elke ondergrond gewonnen zou hebben van SVW want de IJmuidenaren waren in alle opzichten beter dan de tegenstander. Dat de eerste verlossende goal van Bastiaan Scholten pas na rust viel, mag dan ook een klein wonder heten.

Hattrick

Toen de vleugelaanvaller na zeventig minuten op schitterende wijze de 2-0 in de rechter bovenhoek poeierde, leek de wedstrijd wel gespeeld en was de weg naar een grote score vrij.

In plaats daarvan liet Stormvogels de teugels ietsjes te los vieren met het logisch gevolg dat het verder zwak spelende SVW toch nog een late aansluitingstreffer mocht noteren. Een kleine minuut na die 2-1 moest verdediger Mart Willemse zelfs nog een inzet van SVW van de lijn halen om een gelijkspel te voorkomen. In de slotminuut vervolmaakte Scholten echter zijn loepzuivere hattrick met een elegant lobje waardoor de thuisploeg opgelucht kon ademhalen: 3-1.

,,Maar die tweede goal was eigenlijk de lekkerste’’, glunderde de man van de wedstrijd na afloop. ,,Vorige week maakte ik ook zo’n goal maar die zat nog net wat strakker in de hoek. Heerlijk dat ik ook vandaag weer belangrijk kon zijn voor het team.’’

Periodetitel

De vijfde overwinning van het seizoen zorgde ervoor dat Stormvogels aansluiting houdt met de subtop en tevens zicht houdt op de tweede periodetitel. Na de winterstop moet blijken of Stormvogels zich met de topploegen in de tweede klasse kan meten. ,,Ik denk dat we dat kunnen’, aldus trainer Kroes. ,,Maar eerst gaan we lekker vakantie vieren en er komt ook nog een teamuitje voordat we weer beginnen. En dan gaan we ons niet eens echt met voetbal bezighouden. We gaan het gewoon gezellig maken en de koppies nog wat dichter bij elkaar brengen. Na de winterstop gaan we dan zien of we in de top thuishoren.’’

Het programma voor Stormvogels na de jaarwisseling is niet mals, met onder andere duels tegen koploper Velsen en nummer twee LSVV.  De eerstvolgende wedstrijd na de winterstop voor de ploeg van Kroes is tegen De Kennemers, de buren uit Beverwijk. ,,Dat lijkt me alvast een lekkere om te winnen.’’

Stormvogels - SVW '27 3-155. Scholten 1-0, 70. Scholten 2-0, 83. Kramer 2-1, 90. Scholten 3-1.

Scheidsrechter: M. van DammeToeschouwers: 80

Stormvogels: Adrichem; Sno, Jansen, Jansen, Willemse; Verwer, Lettinga, van Eijk (80. van Doorn), Blok; Boye (63. Bonam), Zivkara (86. Kuijten), Scholten.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen