VVH/Velserbroek met kleine marge naar Heemstede

Bart Slegers
haarlem

Met de slijtageslag van donderdag nog in de benen werd er weer een topprestatie gevraagd van HBC. VVH/Velserbroek heeft twee weken naar deze confrontatie toe kunnen leven en trok aan het langste eind met 1-0.

HBC-trainer Peter van der Waart moest weer puzzelen met zijn basiself net zoals de afgelopen drie weken. Liefst zes basisspelers waren niet beschikbaar en donderdag had ook een flinke wissel getrokken op de spelers. Kleine pijntjes moesten worden verbeten om VVH van zich af te houden.

In een duel waarin derde klasse op het spel stond waren de kansen schaars en het spel pover.

,,We hadden het op het middenveld zwaar, want dan merk je dat je al twee duels hebt afgewerkt in de nacompetitie. Bovendien moesten we weer veel spelers missen”, concludeerde HBC-middenvelder Jordi Moonen. ,,Zo was het dus moeilijk de aanval te voorzien van de bal. Ron Nolles stond te geïsoleerd.”

Kansen waren er inderdaad niet echt voor de Heemstedenaren. Maar ook VVH kwam maar weinig bij het vijandelijke doel. Slaapverwekkend was misschien niet helemaal het juiste woord, maar het duel kon de verwachtingen in ieder geval niet waar maken. Spanning was het fundament voor deze confrontatie.

Noodlot

In de eerste helft schoot Nolles één keer ongevaarlijk tussen de palen. De enige kans van VVH vloog er wel meteen in. De boomlange Jordi Hurkmans werd door Mats Mackay geheel vrij gelaten. Uit een hoekschop kopte de spits de 1-0 tegen de touwen.

Voor HBC leek daarna het noodlot toe te slaan. In het eerste kwartier verloren de bezoekers verdediger Martijn  van de Wal met een blessure. Vlak voor de rust liep aanvoerder Jonno Vrij te hinken en werd vlak na de rust gewisseld.

Maar toch speelde HBC zonder levensgevaarlijk te worden een acceptabel tweede bedrijf. Veel was de vierdeklasser op de helft te vinden van de teleurstellende thuisploeg.

Al kreeg VVH, dat vorige week in Marcel Faber een nieuwe trainer heeft gevonden, wel de beste kans van de tweede helft. Casper Sintenie stuitte op doelman Robbie Miezenbeek waarna in de rebound Hurkmans de bal boven op de lat kopte.

Slap

Ondanks dat HBC alles gaf, was alleen Menno Grijsen één keer gevaarlijk maar zijn inzet was te slap.

In de laatste tien minuten ontbrandde het duel eindelijk en was er meer beleving. De scheidsrechter trok veel te veel tijd bij, maar gescoord werd er niet.

Met deze 1-0 uitslag is het nog allerminst gespeeld komende zondag in Heemstede. ,,We hebben er nog veel vertrouwen in. Ik heb het gevoel dat we er meer uit hadden kunnen halen, maar kansen hebben we niet gekregen. Nog één keer alles geven”, aldus de 29-jarige Moonen, die aan zijn laatste wedstrijd bij HBC zal beginnen. ,,Twee keer trainen wordt me teveel. En alleen wedstrijden spelen kan niet”, glimlachte de vermoeide middenvelder.

Aan de andere kant hoopt VVH-trainer Anthony Correia dat hij voor zijn vertrek naar IJmuiden zijn huidige club voor degradatie kan behoeden.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen