Overlast vissers Oud-Velsen voor eens en altijd opgelost

Twee van deze borden bakenen een strook van 35 meter af vanwaar niet meer gevist mag worden.

Friso Bos
Velsen-Zuid

Overlast van luidruchtige sportvissers in het dorp Oud-Velsen hoort voorgoed tot het verleden. Sportvisserijfederatie MidWest Nederland heeft twee borden geplaatst. Vanuit de tussenliggende strook mag niet meer gevist worden.

Het huis dat grenst aan de strook ligt heel dicht aan het water. ,,Het is niet prettig als er vissers zo dicht naast je huis zitten, helemaal niet als ze naar elkaar roepen. Nog minder leuk is het natuurlijk als er zo nu en dan eentje staat te plassen’’, zegt Ron Gatowinas, voorzitter van de sectie Zeevissen van de federatie.

Hij vertelt dat het erg lang heeft geduurd voordat de federatie de twee borden afgelopen week heeft neer kunnen zetten. ,,Het grote probleem was eigenlijk het achterhalen van wie de kanaaloever nu eigenlijk is. Vandaar dat we overleg hebben gevoerd met Rijkswaterstaat, de gemeente Velsen, het waterschap. Je moet immers wel toestemming hebben van de eigenaar voordat je twee van die borden plaatst.’’

35 meter

Gatowinas spreekt van een elegante oplossing. ,,We hebben wel eerder maatregelen genomen tegen deze overlast. Bijvoorbeeld door stukjes te publiceren op onze en andere internetpagina’s. Maar ja, niet iedereen leest dat’’, zegt hij. ,,Dit is een unieke oplossing en ik denk dat het probleem hiermee voorgoed is opgelost.’’

Rommel

De 35 meter lange ’vis en pisvrijezone’ is niet het enige gebied in Velsen-Zuid waar men zich netjes dient te gedragen. De federatie roept elke sportvisser op om zeker in de nachtelijke uren stilletjes te zijn. Niet roepen, maar even naar elkaar toe lopen. Verder vraagt de federatie de vissers om de stek netjes achter te laten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.