Terrasvogels alweer in mineur

Bart Slegers
santpoort-zuid

Terrasvogels eindigde 2015 in mineur. Spaarnwoude, dat de vijfde zege op rij boekte, was uiteindelijk met 1-4 te sterk. Met die eclatante uitslag pakte de thuisploeg ook in de zesde thuiswedstrijd geen punt. Alle acht punten werden op andere velden gepakt. Spaarnwoude is nog zonder puntverlies in de tweede periode en heeft met het redelijk eenvoudige programma na de winterstop uitzicht op een ‘prijsje’.

Terrasvogels-trainer Cees Nuyens valt niet te benijden na de dramatische eerste seizoenshelft. Zo won de ploeg geen duel van een directe concurrent en won SVIJ onlangs zelfs de eerste wedstrijd van uitgerekend Terrasvogels.

Nuyens krijgt de ploeg dus nog niet aan de praat. Tegen Spaarnwoude miste hij wel enkele belangrijke spelers, maar daar kun je je als coach niet altijd achter verschuilen. Daarnaast speelt zijn aanvoerder Mitchell Smithuis met pijn, want hij gaat zeer binnenkort onder het mes voor aanhoudende knieproblemen. ,,Mitchell verdient daarom veel respect. Hij wil zijn ploeg graag helpen, maar kan door de pijn niet zo dominant spelen als hij zou willen”, aldus Nuyens.

Kansloos

Op het einde – bij weer een kansloze achterstand – namen de frustraties bij de captain toe. Het was typerend voor Terrasvogels, dat alweer de vierde nederlaag op rij leed. ,,We ontberen zelfvertrouwen en dan gaan de simpelste dingen mis. Vandaag waren we niet minder dan Spaarnwoude, maar krijgen we door naïviteit weer een strafschop tegen. Alweer de achtste van het seizoen. Dan missen we slimmigheden”, blikte Nuyens terug. ,,Op dat moment was er helemaal niets aan de hand en hadden we zicht op minimaal een punt.”

Na de matige eerste helft waarin Clint van der Deijl met een puntgave spitsengoal voor de 0-1 had gezorgd kwam Terrasvogels wel scherper de kleedkamer uit. Daarom ontspon zich een leuker duel met kansen over en weer.

Terrasvogels rook de eerste thuiszege en kwam via Henk Hageman terecht op 1-1. Daarna was Hageman bijna opnieuw trefzeker. Een puntendeling had de verhoudingen wel weergegeven, maar het kwam er niet van.

Stip

De arbiter kon niet anders dan de bal op de stip leggen nadat Don Rutte was neergelegd. Domme actie bij een 1-1 stand. Het was namelijk allerminst zeker dat de bal er anders was in gegaan.

Als je de goals zo makkelijk weggeeft, krijg je het altijd lastig. Jorri van der Aar schoot raak vanaf elf meter.

Daarna kon Van der Deijl twee keer helemaal vrij inkoppen in de laatste minuten. ,,Clint was goud waard ondanks zijn rugpijn”, concludeerde Spaarnwoude-trainer Edwin Eefting. ,,We speelden niet goed en na de rust hing de 2-1 in de lucht. Gelukkig bleven we geduldig en zo op koers voor de tweede periode.”

Nuyens gaat met zijn ploeg na de Kerst naar Düsseldorf om even niet aan de ranglijst te hoeven denken. Al moest de oefenmeester nog even topografisch worden geholpen door Hageman. ,,Henk, we gaan toch naar Dortmund. Jij wel trainer, wij gaan naar Düsseldorf”, grapte de spits.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen