Sneeuwpret voor De Rozenbeek groep 5/6

Dave Turkstra van SnowPlanet trekt het loodje uit de redactiepot van verslaggever Mitzie Meijerhof. Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Dave Turkstra van SnowPlanet trekt het loodje uit de redactiepot van verslaggever Mitzie Meijerhof. Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Mitzie Meijerhof
Velsen-Zuid

Voor de vijfde keer op rij was de inzamelingsactie van deze krant een succes. Rond de feestdagen brachten lezers hun kerstpakket naar het kantoor van de IJmuider Courant voor klanten van de voedselbank. Het waren er 140 in totaal.

Ook de scholen in Velsen werden dit jaar aangeschreven om mee te doen aan de actie. Richard Kokke, directeur van SnowPlanet, was er zo enthousiast over dat hij een middag sneeuwplezier voor een klas beschikbaar stelde. ,,Eigenlijk is het te gek voor woorden dat er in Nederland voedselbanken nodig zijn. Het is goed ook schoolkinderen bewust te maken van het feit dat er gezinnen afhankelijk zijn van een voedselpakket’’, aldus Kokke.

Klassen die goedgevulde pakketten brachten mochten een loodje in een pot bij de IJmuider Courant doen. Donderdagmiddag trok Dave Turkenstra van SnowPlanet het winnende loodje uit de (snoep)pot van de redactie. Dat bleek het lootje te zijn van de combinatieklas 5/6 van De Rozenbeek uit Velserbroek. Deze klas krijgt een dagdeel sneeuwplezier aangeboden. Wat ze precies gaan doen werd terplekke bedacht door de super enthousiaste Dave Turkstra en Lorenzo van Dijk van het sneeuwpaleis. ,,We konden niet van tevoren zeggen hoe we de snowgames gaan invullen. Dat hangt namelijk sterk samen met de leeftijd van kinderen van de klas. We gaan een mooie selectie spellen maken voor deze klas. De rechterkant van de piste gaan we reserveren voor De Rozenbeek. Daar kun je spellen doen als skibroekhangen, ring gooien en we kunnen er natuurlijk een sleewedstrijd houden. We gaan het nog niet allemaal verklappen dan is de verrassing des te groter. We gaan er één groot feest van maken’’ aldus Turkstra en Van Dijk. De krant is erbij om een reportage te maken van groep 5/6 van De Rozenbeek.

Voedselbank Velsen

Hans de Boer, secretaris van Voedselbank Velsen, was bijzonder verrast door de hoeveelheid pakketten. ,,We waren weer blij met de kerstactie 2015. Wat een enorme opbrengst, 140 pakketten. Het was een welkome aanvulling en vooral verrijking van de voedselpakketten voor onze klanten in de kerstperiode. Vele verraste gezichten van de kinderen bij het zien van de extraatjes voor hen. Heel erg bedankt’’, aldus De Boer namens het bestuur.

Meer nieuws uit YC

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.