Bestuur Velserhooft Santpoort-Noord buigt voor kritiek huurders

Redacteur IJmuiden
Santpoort-Noord

De voorbereiding om de flat Velserhooft aan de Wulverderlaan in Santpoort-Noord te renoveren is uitgelopen op een chaos. Het bestuur van Velserhooft en een groep van zo’n veertig bezwaarmakende bewoners besloten zaterdag om met schone lei opnieuw te beginnen.

De bijeenkomst zaterdagmorgen was volgens het stichtingsbestuur bedoeld om duidelijkheid te scheppen. Er zouden veel vragen leven over de renovatie onder de bewoners van de 96 flats. Overigens houdt het bestuur vast aan de term ’verbouwing’.

De ruim veertig aanwezige huurders, stuk voor stuk maken ze bezwaar tegen de renovatie, hadden echter heel andere vragen. Het is veilig te concluderen dat de communicatie er een van het type eenrichtingsverkeer is van het bestuur naar de bewoners. Bovendien zegt het bestuur van de stichting Huisvesting voor Alleenstaanden en Bejaarden telkens wat anders.

Om deze tendens te doorbreken had bewoner Nol Hendriks voorzitter Dick Bijlsma van Humanitas Zuid-Kennemerland uitgenodigd. Bijlsma is vijftien jaar lang hoofd geweest van de afdeling Wonen van de gemeente Haarlem. Na een half uur bekvechten tussen bestuur en bewoners, neemt Bijlsma het woord. Hij maakt korte metten met de term ’verbouwing’ - ,,dit is overduidelijk een renovatie’’ - en legt vervolgens de vinger op de zere plek. De communicatie. Zijn voorstel een mediator of renovatiebegeleider aan te stellen mondt uit in de afspraak om met schone lei te beginnen.

Meer in IJmuider Courant van maandag 30 september 2013

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.