Wegopbreking Vlietweg in Velserbroek wekt verbazing op in buurt

Wegopbreking Vlietweg in Velserbroek wekt verbazing op in buurt
Velserbroek

De verbazing bij omwonenden was groot toen de kruising tussen de Vlietweg en Slaperdijk in Velserbroek begin deze week weer open lag. Een paar maanden geleden waren er immers nog uitgebreide werkzaamheden aan hetzelfde punt.

De strook tussen beide weghelften ligt sinds maandag weer open. Wat blijkt er aan de hand? ,,Tijdens de asfaltwerkzaamheden aan de Vlietweg kruising Slaperdijk, enkele weken geleden, heeft de aannemer in de eilandjes beton aangebracht. De kwaliteit van dit beton was niet goed genoeg en de gemeente heeft de zogenoemde verkeerseilandjes afgekeurd”, zo laat een woordvoerder van de gemeente Velsen desgevraagd weten.”

Verkeershinder

De werkzaamheden duren nog de hele week. Er is voor gekozen om niet opnieuw beton aan te brengen. De aannemer gaat weer gras in de verkeerseilandjes aanbrengen. Daardoor wordt de situatie weer hetzelfde zoals hij was. De hele week is de aannemer bezig om de eilandjes weer in orde te brengen. Deze werkzaamheden zouden volgens de woordvoerder van de gemeente niet tot hinder voor het verkeer moeten leiden.

Van midden april tot en met eindmei vonden er ook al asfalterings werkzaamheden plaats bij de Vlietweg, Schenkeldijk, Slaperdijk en Rijksweg. Het ging hierbij om het verwijderen van de oude asfaltlaag en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag met belijning.

Op de kruising werden drempels aangebracht om de snelheid te beperken tot de voorgeschreven vijftig kilometer per uur. Tevens werd er dus beton aangelegd in de tussenberm. Voor de werkzaamheden werd korte tijd de busbaan aan de Dammersboog weer opengezet. Inmiddels is deze weer gesloten.

Meer nieuws uit IJmond