Gemeente tevreden over wijkgericht werken

velsen

De wijkgerichte dienstverlening in Velsen is op de goede weg, het is alleen jammer dat niet alle wijkplatforms dat erkennen of herkennen. De rol van die platforms kan grote meerwaarde krijgen als zij volwaardig meedoen in de wijkgerichte dienstverlening.

Dat staat in de concept-evaluatie die de gemeente Velsen heeft gemaakt van het wijkgericht werken dat vorig jaar werd ingevoerd. Dat gebeurde na een jarenlange discussie over de vraag hoe de gemeente zo goed mogelijk met de wijken om kan gaan. De evaluatie wordt vandaag en morgen besproken met onder andere de voorzitters van de wijkplatforms.

Tot 2005 waren die openbare platforms het centrum van het wijkgericht werken. Daar schoven gemeente-ambtenaren, politieagenten, welzijnswerkers en consulenten van de corporaties aan om de situatie en de knelpunten in de wijk te bespreken. De wijkgerichte dienstverlening van nu is niet openbaar en wordt door de gemeente geregisseerd. De wijkplatforms hebben slechts een ondergeschikte rol als toehoorder.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.