Wijkplatform IJmuiden-Zeewijk mag niet meepraten over jeugdhonk

Jongeren zoeken elkaars gezelschap© Illustratie 123RF

Evelien Engele
IJmuiden

Na de commotie die in december tijdens een wijkplatformvergadering in Zee- en Duinwijk ontstond over het verplaatsen van de jongerenontmoetingsplek (JOP), wordt het wijkplatform nu buiten het kiezen van een nieuwe locatie gehouden.

Natuurlijk werden er door bewoners vragen gesteld over de plannen rond de JOP tijdens de wijkplatformvergadering afgelopen maandag.

Het enige dat voorzitter Ina de Vos mee kon delen was dat zij niet welkom was bij het overleg tussen gemeente en boze bewoners die de JOP tegenover hun huis zouden krijgen.

,,De bewoners hadden mij eerder gevraagd juist bij het gesprek aan te schuiven, maar ik was niet welkom zo liet de gemeente weten”, briest De Vos.

,,De gemeente vertelde me dat nu het plan is dat de JOP níét naast voetbalvereniging SVIJ komt, maar dat de bewoners mee mogen denken over een andere plek in de wijk. Ik vind het raar dat de gemeente juist met díé bewoners een andere plek gaat zoeken.”

De zoektocht is opmerkelijk omdat de gemeente eerder liet weten dat er geen alternatieve locaties waren. De Vos merkt op dat de jongeren zelf niet weg willen bij De Dwarsligger.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.