Matige generale voor Telstar

Monne Reitsma
Amsterdam

Telstar heeft dinsdag de oefencampagne met een 3-0 nederlaag tegen Jong Ajax afgesloten. Maandag begint voor de Velsenaren de competitie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Een frivool spelend Jong Ajax dolde met name in het eerste half uur Telstar aan alle kanten. Voormalig Telstar-coach Marcel Keizer, tegenwoordig coach van de Amsterdamse talenten, kon alleen maar genieten.

Aan de andere kant moest Michel Vonk de nodige aantekeningen maken voor de komende dagen. ,,We waren een aantal keer niet georganiseerd genoeg en daar kwamen de doelpunten uit”, stelde Vonk, die erkende dat Jong Ajax een kwalitatieve sterke tegenstander was.

Dat was nog zacht uitgedrukt. Keizer kon namelijk beschikken over de aanvallers Vaclav Cerny en Robert Muric. Het tweetal had graag met de hoofdmacht woensdag aangetreden tegen PAOK Saloniki. Maar hoofdtrainer Peter Bosz nam het tweetal niet mee naar Griekenland en dus voetbalden zij op een bijveld van sportpark de Toekomst tegen Telstar.

Muric en Cerny namen voor rust de treffers van de thuisploeg voor hun rekening. Na rust scoorde Cerny nog eenmaal. Telstar kwam niet verder dan een bal op de lat na een inzet van Liban Abdulahi. ,,Natuurlijk hadden we ook kunnen oefenen tegen een amateurploeg, maar door te spelen tegen zo’n sterke tegenstander zijn er nog wat knelpuntjes bij ons blootgelegd. Daar gaan we aan werken”, aldus Vonk.

Telstar: Zonneveld (46. De Jong), Tutuarima (67. Van den Houten), Van Iperen (67. Ottenhoff), Korpershoek (67. Yamazaki), Van Huizen (67. Beissel), Van den Broek (67. Van der Linden), Knol (46. Van Berkel), Mahmudov (46. Zamouri), Philips, Serrarens (46. Abdulahi) en Lilipaly (85. Kodalak).

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen