Velsen ontruimde caravan ten onrechte

Fokke Zaagsma
Santpoort-Noord

De gemeente Velsen moet de voormalige bewoner van de caravan nabij het viaduct over de Hagelingerweg laten terugkeren naar zijn plekje.

Velsen had vorig jaar toestemming van de Haarlemse voorzieningenrechter om de caravan te ontruimen. Naar nu blijkt heeft het Amsterdamse gerechtshof die toestemming vernietigd.

De betrokkene tekende direct beroep aan tegen het besluit waardoor hij op 15 april 2014 uit zijn caravan gezet werd. Hij woonde daar juist in overleg met de gemeente omdat hij, na een brand in zijn woning, niet kon aarden in een normale woonwijk.

Velsen heeft na de ontruiming de caravan laten staan vanwege die beroepsprocedure. De bewoner spande daarnaast een dwangsomprocedure aan voor elke dag dat de gemeente in gebreke bleef met het hem verstrekken van een nieuwe woning.

De caravan is ten prooi gevallen aan vandalen. Nu moet Velsen de bewoner echter de mogelijkheid bieden er weer te gaan wonen.

Velsen is direct een procedure gestart om de overeenkomst met de caravanhuurder alsnog te kunnen beëindigen. Naar eigen zeggen 'om planologische redenen'. Met maatschappelijke partners stelt Velsen een zorgplan op voor de man, die al een jaar in een Haarlemse opvang verblijft.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.