Twee aanhoudingen ernstige mishandeling Dutch Valley

Janneke van Beusekom
Velsen-Zuid

De politie heeft afgelopen vrijdag een 28-jarige man uit Zwanenburg aangehouden op verdenking van zware mishandeling na Dutch Valley afgelopen zomer. Eerder, op 18 november, werd al een 23-jarige Amsterdammer opgepakt. Na Dutch Valley werd het slachtoffer op zijn achterhoofd geslagen.

De verdachten reden vlak voor het geweld rond op een scooter. Zij trapten bij een stalling in de buurt van de uitgang van het festivalterrein aan de Valleiweg fietsen om. Toen de Assendelver daar iets van zei, gingen de mannen hem te lijf. Daarbij gebruikten zij vermoedelijk een kettingslot.

Het slachtoffer raakte direct buiten bewustzijn. Zijn fiets werd daarna ook nog gestolen. Het slachtoffer heeft dagen in kritieke toestand op de intensive care van het ziekenhuis gelegen. Naar omstandigheden gaat het redelijk met het slachtoffer. Hij zal echter blijvend letsel overhouden aan de mishandeling.

De politie startte direct met een grootschalig onderzoek en deed meerdere getuigenoproepen in de media. In de eerste berichtgeving werd gesproken over twee licht getinte mannen (vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst).

Later bleek het te gaan om twee blanke mannen. De recherche kreeg diverse bruikbare tips binnen die verder werden onderzocht. Uiteindelijk kwam het onderzoeksteam uit bij het tweetal. Beide mannen zitten vast. De 28-jarige man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit vast.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.