Voorbeeld

Marieke de Kok

De lichtjes in de bomen waren eigenlijk al feest genoeg voor onze Anouk (4). Normaal gesproken zitten wij rond 18 uur aan tafel, maar nu fietsten we samen in het donker naar haar school. Bij elk versierd huis en verlichte kerstboom kirde ze het uit van plezier.

Bij het afstappen kreeg ik het verzoek haar extra voorzichtig uit het achterzitje te tillen want d’r engeltjesjurk was zo mooi en haar vleugeltjes mochten niet kreuken. Het koperen kerstensemble bekeek ze met open mond.

Dat het in haar klaslokaal helemaal donker was en dat de zelfversierde potjes met waxinelichtjes erin er zo mooi uitzagen, maakten dat mijn dochter huppelend op de juf afstoof en haar een dikke knuffel gaf. Eigenlijk kon het feest toen al niet meer stuk, maar een kleuterkoortje dat iets over rendieren zong en met belletjes rinkelde maakte het compleet.

Op de fiets terug naar huis - een druk kletsend meiske met rode wangen achterop - bedacht ik me dat wij volwassenen maar iets ingewikkelds van kerst maken. Iets met familiebezoekjes die maanden van te voren afgestemd moeten worden. Iets met menu’s en dingen die mensen niet lusten. Iets met dikke rijen voor de kassa en kerstlampjes in de knoop.

Anouk heeft daar geen last van. Die geniet gewoon van het moment. Van de simpele dingen. En ik kan niet anders dan een voorbeeld aan haar nemen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.