Sem en 'DenL' springen graag gaten in de lucht

Sem doet de barani.© Frenk Klein Arfman

Janneke van Beusekom
ijmuiden aan zee

Niet alleen tijdens vloed wordt gesprongen bij trampolinecentrum Springvloed in IJmuiden aan Zee. De hele dag door zie je hier hoe kinderen zichzelf de lucht in katapulteren met behulp van een verend doek. Sem van der Raadt (9) is daar heel goed in. Vinden zijn vriendinnen Liv (11) en Daisy (10). Zij springen ook graag, maar Sem 'zit' op trampolinespringen. ,,Hij kan ook een barani!", zegt Liv op een toon die bewondering verraadt. Wat dat is? Sem doet een salto met halve schroef.

,,Dat was nou een barani", roept Daisy. Waarom ze het niet gewoon salto achterover met halve schroef noemen? ,,Barani klinkt toch veel professioneler!", weet Liv, met een gezicht alsof ze er 'tsss' bij denkt. Ze komen hier vaker. ,,We wonen allemaal in een strandhuisje in de zomer. Daar kennen we elkaar ook van", legt Liv uit. ,,Daisy is ook nog mijn nichtje.'' Het leuke aan trampolinespringen vindt Sem de trucjes. ,,Dit zijn best goede trampolines trouwens!"

De hele dag door blijken de trampolines een bron van vermaak.

Liv komt nog even aangehold. ,,Is dit uw werk?'', vraagt ze. Na het bevestigende antwoord zie je haar denken: ook niet iets om moe van te worden. ,,Als dit voor de krant is, schrijf dan onze artiestennaam even op: DenL.''

Verderop wacht Daisy haar op. ,,Gelukt?'', vraagt ze aan haar nichtje. Zij knikt. Ze boksen de handen tegen elkaar: ,,DenL power!''

Krant op het strand

De krant is de komende weken op of nabij het strand van IJmuiden te vinden. Maandag en dinsdag is de redactie te gast bij strandpaviljoen Springvloed.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.