Rechter geeft groen licht voor festivals in recreatiegebied Spaarnwoude

Carlo Nijveen
Velsen-Zuid

De muziekevenementen ’Full Moon Festival’ en ’The Promised Land Open Air’ in recreatiegebied Spaarnwoude hoeven niet te worden afgeblazen. Dat heeft een voorzieningenrechter in Haarlem beslist.

Bewoners van het recreatiegebied drongen vrijdag tijdens een spoedzitting aan op een verbod voor de twee festivals, omdat zij bang zijn voor forse geluidsoverlast. Maar de rechter geeft de organisatoren van de evenementen - op 6 en 13 juni, bij de Peddelpoel in Velsen-Zuid - het voordeel van de twijfel.

De initiatiefnemers moeten zich wel houden aan beloftes die zij tijdens de spoedzitting deden en aan eerder gemaakte afspraken. Zo wil de rechter dat zij zowel voor als tijdens de festivals lawaaimetingen laten verrichten en ’adequaat reageren’ op klachten. De organisatoren hadden al besloten om geluidsboxen die bij de evenementen worden gebruikt anders op te stellen dan vorig jaar. Daardoor zou de overlast kunnen worden verminderd.

De gang van zaken tijdens het Full Moon Festival - dat maximaal 3500 bezoekers mag trekken - wordt tijdens een gemeentelijke hoorzitting kort na het evenement onder de loep genomen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.