Fusie in de maak tussen basisscholen

Duinroos Velserbroek.© Fokke Zaagsma

Janneke van Beusekom
velserbroek

De openbare basisscholen Duinroos en Molenweid in Velserbroek willen fuseren per augustus 2016. Het leerlingenaantal is in die mate gekrompen, dat het in stand houden van twee openbare basisscholen niet meer is te verdedigen. De nieuwe school zou 'Pionier' moeten gaan heten.

,,Samen hebben de scholen 264 leerlingen. 134 van de Duinroos en 130 van de Molenweid'', vertelt Paul Smit van de stichting Openbaar Onderwijs IJmond. ,,Ons doel is openbaar basisonderwijs van goede kwaliteit garanderen. We denken dat dit beter gaat onder één dak.''

De twee basisscholen werken al geruime tijd samen. Dat project werd Pionier genoemd, vandaar dat dit ook de beoogde naam is van de mogelijke fusieschool. ,,Je moet denken aan gezamenlijke leerpleinen'', zegt Smid.

,,Een onderwijssituatie zou kunnen zijn: Stel dat Velserbroek een ziekenhuis zou krijgen. Wat komt daar allemaal bij kijken? De groepen zes van de twee scholen gaan er samen mee aan de slag.''

De medezeggenschapsraden van de Duinroos en Molenweid moeten formeel nogmaals instemmen. Eerder deden ze dat al toen ze het fusievoorstel naar B en W zonden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.