Café Bartje viert jubileumfeest op plein

Kastelein Wouter.

Kastelein Wouter.© Foto United Photos

Milo Lambers
Santpoort-Noord

Bij Café Bartje in Santpoort-Noord is het volgende week driedubbel feest. Zelf bestaat Bartje dertig jaar, in het pand zit al 130 jaar een café en kastelein Wouter van der Zwet-Slotemaker is twintig jaar in dienst.

Het feest wordt zaterdag 1 september gevierd. Er is gekozen voor een ludiek thema. Bezoekers wordt namelijk gevraagd om zich precies zo te kleden als de eerste keer dat ze Café Bartje bezochten.

De optredens vinden op het buitenpodium plaats vanaf vier uur ’s middags. Meezingen kan met Nico Bakker, hij treedt als eerste op. Het Ampzing Genootschap zal rond zes uur het podium betreden. Dit Haarlemse collectief houdt zich bezig met illustraties, boeken, exposities en dus optredens.

Vervolgens zullen de huis-dj’s muziek draaien die bepalend is voor de sfeer in Café Bartje door de jaren heen. Het is mogelijk om persoonlijke favorieten aan te vragen.

Mensen met foto’s en verhalen over het café en de bijbehorende verhalen worden uitgenodigd om deze vooral mee te nemen. Wijnhuis Ten Bilt verzorgt de wijnen, Renzo’s Amsterdam biedt tapa’s aan. Vis is er van De Borenroker.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.