Telstar wil Rafael van der Vaart naar Velsen-Zuid halen

© Archieffoto AC

Hein ten Berge
Velsen-Zuid

Telstar gaat een serieuze poging wagen om Rafael van der Vaart naar Velsen-Zuid te halen. Technisch directeur Piet Buter is achter de schermen al een tijdje bezig om de oud-international zijn plannen voor te leggen.

,,We hebben het intern uitgebreid besproken en besloten om de stoute schoenen aan te trekken en hem te benaderen. Het is allemaal erg prematuur, maar we zijn officieel geïnteresseerd.’’

(Luister hier naar een interview met trainer Snoei over de jacht op Van der Vaart)

Het is nog te vroeg om Telstarshirts met opschrift ’Van der Vaart’ op de markt te brengen, maar van een publiciteitsstunt is geen sprake, bevestigt Buter.

,,Mike Snoei (trainer Telstar red.) en ik hebben het er uitvoerig over gehad. We hebben een plan waarbij we rekening houden met zijn fysieke belasting. We gaan hem natuurlijk niet overbelasten maar daar kunnen we een modus in vinden.’’

Tot nu toe zijn de contacten alleen via de vader van Rafael van der Vaart gelopen. ,,Wanneer Rafael in Nederland is, gaan we om de tafel’’, aldus de technisch directeur van Telstar.

,,Waarschijnlijk gebeurt dat pas over een paar weken. Maar we willen hem in ieder geval ons verhaal voorleggen. We willen Rafael overtuigen van onze plannen met hem. Hij zal niet altijd kunnen trainen en ook niet alle wedstrijden spelen maar hij kan voor Telstar veel waarde hebben. Zijn komst zou een boost zijn voor de club.’’

(Contract voor Van der Vaart ligt sinds 2016 klaar bij Telstar:)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Vaart staat onder contract bij het Deense FC Midtjylland, maar komt daar amper aan spelen toe. Zijn contract loopt per 1 juli af waarna hij transfervrij kan vertrekken. De 35-jarige oud-Ajacied gaf eerder al te kennen te willen blijven voetballen.

Het liefst ’dichtbij huis’. Of hij daarmee Denemarken - waar zijn vriendin Estevana Polman en dochtertje wonen - of het ouderlijk huis in Beverwijk bedoelt, is onduidelijk. ,,Van zijn vader heb ik begrepen dat hij in Nederland wil voetballen’’, aldus Buter.

Buter, die naast technisch directeur van Telstar ook als scout van Southampton Europa afreist, was twee geleden nog in Denemarken om een aantal spelers te bekijken. Het lukte echter niet om een afspraak met Van der Vaart te maken.

,,We hebben geen haast want we concentreren ons nu volledig op de nacompetitie. Misschien gaan we pas over een maand met elkaar rond de tafel. Het is voorlopig alleen een idee. Maar wel een serieus idee.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bedoeling is dat Van der Vaart de rol van spelmaker op zich neemt en daarnaast een voorbeeld wordt voor de jongere spelers van Telstar. Buter: ,,Misschien voelt-ie er iets voor. Dat zou toch fantastisch zijn?’’

Vorig jaar dook de naam van Van der Vaart ook al op bij Telstar. In het blad Helden had hij aangegeven best op zijn 39e nog bij Telstar te willen spelen. Algemeen directeur Pieter de Waard liet daarop meteen een ludiek contract opstellen waarop alleen de handtekening van Van der Vaart nog ontbrak.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen