Tenniser Bodin drievoudig finalist in achtertuin

Joris Bodin: ,,Het is een gezellige vereniging waarbij het niet alleen op de baan, maar ook ernaast goed vertoeven is.”© Foto United Photos/Remco van der Kruis

Patrick Moeke
Santpoort-Zuid

Hij speelde zondag drie finales op Tennispark Brederode in Santpoort-Zuid. Naast een gewonnen singlefinale op het opentoernooi speelde Joris Bodin op het Nationale Ranglijst Toernooi een finale in het enkelspel en het dubbelspel. Het resultaat mocht er zijn: alleen in de single van het ’NRT-Toernooi’ wist hij niet te winnen.

De top-10 van Nederland halen, dat is het doel van de 19-jarige Bodin. „Ik sta nu rond de veertigste plaats, dus er is nog wat werk aan de winkel. Maar ik ben nog jong, dus wie weet.”

In de finale van het Nationale Ranglijsttoernooi nam Bodin het op tegen Xander Spong. Bodin moest in twee sets zijn meerdere erkennen in de zoon van advocaat Gerard Spong. Geen schande, gezien het feit dat de winnaar meer tenniservaring heeft dan Bodin en bovendien tot een aantal jaar geleden de ambitie had om prof te worden. Vanwege een aantal zware blessures haalde Spong het profcircuit niet, maar op de baan spat het talent er nog altijd vanaf.

Tempo

„Het was mijn bedoeling om dicht tegen de baseline aan te spelen, zodat het tempo hoog bleef liggen”, vervolg Bodin. ,,Dat lukte aardig, maar helaas had hij bijna alles terug. Van tevoren was ik er op berekend dat het lastig zou worden. Jammer, maar over m’n eigen spel ben ik best tevreden.”

Dat hij op één dag drie wedstrijden moet spelen deert de tennisser niet. Hij speelde eerder dit jaar in het tweede team van Zandvoort competitie. „Daar gebeurde het ook wel eens dat ik drie wedstrijden moest spelen, dus ik ben het wel gewend.”

Het toernooi bij Tennispark Brederode is voor de student natuurkunde een thuiswedstrijd.

Hij speelt al jaren bij de tennisvereniging. Het zorgt ervoor dat hij een bekend gezicht op het park is en dat er veel vrienden en familie langs de baan staan. „Dat maakt het toernooi voor mij extra leuk. Ik speel hier al sinds m’n twaalfde. Het is een gezellige vereniging waarbij het niet alleen op de baan, maar ook ernaast goed vertoeven is. Juist daarom had ik dit toernooi graag willen winnen. Maar ik heb nog de kans om te revancheren tijdens de andere finales.”

Bodin hield woord, want later op de dag schreef hij samen met dubbelpartner Roderik Franken het dubbelspeltoernooi op zijn naam. Franken en Bodin rekenden in twee sets af met hun tegenstanders Wilco Geenen en Thorsten Sollie: 6-3, 7-6.

De Jong

Bij het Nationale Ranglijsttoernooi voor de vrouwen prolongeerde Lianne de Jong haar titel. De Rotterdamse was voor het derde jaar op rij de sterkste. In de finale bleek Sanne Bakker niet opgewassen tegen het tennisgeweld van De Jong: 6-2, 6-1.

De verliezend finaliste moest de knop daarna snel omzetten, want even later speelden De Jong en Bakker samen met elkaar in de dubbelfinale. Bakker had daarin meer succes, want samen met De Jong won het duo in twee sets (6-1, 7-6) van Myrthe van der Meer en Gina Spek.

Meer nieuws uit Sport