Wijkertunnel kort dicht voor gewonde nijlgans

© Foto Dierenambulance

© Foto Dierenambulance

1 / 2
Susanne Moerkerk
Velsen-Zuid

De Wijkertunnel is donderdagmorgen rond kwart over 10 korte tijd dicht geweest omdat er een gewonde nijlgans op het asfalt lag.

De weginspecteur zag tijdens zijn inspectieronde twee ganzen op de rechterrijstrook in de tunnelbuis richting Alkmaar liggen en maakte een melding. In eerste instantie ging hij er vanuit dat beide dieren waren overleden.

Rijkswaterstaat kruiste een rijstrook af zodat hij de dieren veilig kon weghalen, maar toen hij probeerde de tweede gans op te tillen, bleek deze nog te leven.

De dierenambulance werd ingeschakeld en voor het afvangen van de tweede gans werd het verkeer bij de tunnel voor twee minuten helemaal stilgelegd. Het tweede dier is door medewerkers van de dierenambulance naar het vogelhospitaal in Haarlem gebracht.

De woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat dit een veiligheidsmaatregel is, niet alleen voor de gans. ,,We willen met het afsluiten van de rijstrook en later de tunnel voorkomen dat mensen onverwacht een uitwijkmanoeuvre maken voor de gans.''

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.