'Kater' na veiling draagvleugelboten

Archieffoto draagvleugelboot

Archieffoto draagvleugelboot

Carlo Nijveen
Velsen/Zaandam

Vervoersbedrijf Connexxion toont zich ontevreden over de veiling van de vier draagvleugelboten die jarenlang heen en weer hebben gevaren tussen Velsen-Zuid en Amsterdam. Voor de ’Fast Flying Ferry’s’ ligt - voorlopig - een bod van 349,999 euro op tafel.

Connexxion had gehoopt bij de verkoop van de vaartuigen meer geld te kunnen vangen. ,,Dit bod valt ons tegen’’, reageert een zegsvrouw van het vervoersbedrijf.

De beoogde deal rond de vier ’draagvleugels’ is dan ook nog niet rond. ,,Wij gaan nu verder onderhandelen met de bieder.’’ Wie zich als aspirant-koper van de Fast Flying Ferry’s én reserveonderdelen van die vaartuigen heeft gemeld, wil de woordvoerster niet zeggen.

Gedumpt

De draagvleugelboten maakten eind vorig jaar hun allerlaatste overtochten tussen het Velsense Pontplein en Amsterdam. Connexxion had de FFF’s toen allang op Marktplaats gedumpt, maar raakte ze op die manier niet kwijt. Daarom besloot het vervoersbedrijf een online veiling op touw te zetten.

De draagvleugelboten liggen inmiddels bij scheepswerf Brouwer in Zaandam. De FFF’s - eind april 1998 in de vaart genomen - hebben in totaal bijna vier miljoen mensen vervoerd. De vaartuigen bieden elk plek aan 79 reizigers. De Badhoevedorpse ondernemer Willem Willemsen toonde eerder interesse in een overname, maar daarvan kwam het uiteindelijk niet.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.