Mannen mishandeld bij woningoverval in Loggerstraat IJmuiden

IJmuiden

Er heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een woningoverval plaatsgevonden in de Loggerstraat in IJmuiden.

Een van de bewoners hoorde rond 02.00 uur geluiden op straat. Uit het raam zag hij één persoon bij een zwart bestelbusje heen en weer lopen. Hij hoorde hierop iemand “politie!” roepen en direct daarna drongen drie mannen het complex binnen. Eén van hen droeg een politie uniform.

Tijdens de overval waren er twee mannen en één vrouw in de woning aanwezig. De overvallers hebben de twee mannelijke slachtoffers met een wapen bedreigd en geslagen. De drie overvallers zijn uiteindelijk zonder buit weggegaan in een zwarte bestelbus.

Wat de aanleiding van de woningoverval is geweest wordt nog door de politie onderzocht. De twee mannen die in de woning werden mishandeld zijn naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De vrouw bleef ongedeerd.

In de woning is de forensische opsporing aan het eind van de ochtend nog bezig met het veiligstellen van sporen. Inmiddels is de rust weergekeerd rond het pand waar tot enkele jaren terug parenclub Sin City en daarvoor bordeel/seksclub Waldolala heeft gezeten. Enkel een politiebus, politie-auto en het busje van de forensische opsporing zijn aanwijzingen dat het geen normale woensdagmorgen is.

Van de drie daders heeft de politie het volgende signalement gemeld:

Dader 1 is een man met een blanke huidskleur van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een ingevallen gezicht en lang krullend haar. Deze man droeg een politie-uniform. Hij heeft een grote tatoeage op zijn arm, hand en pols.

Dader 2 is eveneens een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een gespierd postuur en roeg een trainingspak met een capuchon.

Dader 3 is ook een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Van hem is verder alleen bekend dat hij een trainingspak droeg.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.