60 seconden: Dotan

© ANP Kippa

Milo Lambers

’Zoetsappige singer/songwriter, daar heb ik een broertje Dotan’, twitterde een vriend van mij jaren terug. Ondanks dat hij het account van Dotan Harpenau niet in het bericht had vermeld, reageerde de zanger binnen vijf minuten. ’Probeer wat origineler te zijn in je grappen’. Hierop bracht mijn maatje in dat Dotan dat zelf ook eens zou moeten proberen bij het schrijven van liedjes.

Net zo snel als de reactie van Dotan zelf, waren zijn fans. Hoe durfden iemand hem zo te kakken te zetten. Ik hield via mijn eigen Twitter-account ook in de gaten en gooide er nog wat plagerige berichtjes achteraan. Ook hier doken de boze fans weer op. Ik moest er om lachen en ging weer door met mijn leven.

Tot dit weekend duidelijk werd dat Dotan fake accounts inzet om zijn imago te verbeteren. Plots viel alles op zijn plaats. De twitteraars die zo fel op ons reageerden waren geen fans maar Dotantrollen. Waarschijnlijk waren alle reacties van een en dezelfde persoon: de persoonlijke assistente van de zanger.

Inmiddels zijn alle reacties op de tweets ook verdwenen. Dotan is de regie op de onlinediscussie rond zijn persoontje nu helemaal kwijt. Iedereen haalt de zanger door het slijk. Maandag kwam hij met een verklaring waarin hij alles toegaf. De grote vraag blijft waarom hij eerst loog. Eerlijkheid, je gaat er niet Dotan.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.