’Overlast werk aan kade binnen normen’

De NAM-kade. Foto: Kees Blokker

Dagmar Aarts
Velsen-Noord

De geluidsoverlast bij het vernieuwen van de 400 meter lange kade op bedrijventerrein De Grote Hout in Velsen-Noord blijft binnen de wettelijke normen.

Aanwezigen bij het Wijkplatform Velsen-Noord kregen dit te horen tijdens een presentatie van de klus die over twee weken begint. Een werkdag begint zeven uur ’s ochtends en duurt tot zeven uur ’s avonds. Per dag worden zo’n vijf tot acht palen in het water gedrild.

Per paal is men zo’n kwartier bezig. De rest van de tijd bestaat uit het precies plaatsen en richten van de palen. De klus bestaat in feite uit het neerzetten van een nieuwe damwand in het water voor de bestaande kade.

Eerst wordt het oostelijk gedeelte van de kade onder handen genomen. In het begin van het volgend jaar is de westkant aan de beurt.

De grote onderdelen, zoals de combiwand en de buispalen, worden zoveel mogelijk via schepen aangevoerd. Ook het aantal werknemers aan de klus blijft beperkt, kregen de bezoekers bij de vergadering van het Wijkplatform te horen. Toch waren er aanwezigen die vragen stelden over de mate van overlast. Zij zijn vooral bang voor te veel herrie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.