Woningbedrijf kijkt kat uit de boom op Blekersduin Santpoort-Zuid

Redacteur IJmuiden
Santpoort-Zuid

Woningbedrijf Velsen gaat voorlopig nog niks ontwikkelen op de locatie Blekersduin in Santpoort-Zuid. De gemeente Velsen meldde woensdag dat Dreef Vastgoedbeheer en Woningbedrijf Velsen als ontwikkelaars een informatiebijeenkomst voor bewonersgroeperingen hadden belegd.

,,We volgen vooralsnog Dreef Vastgoedbeheer omdat bijvoorbeeld de aanleg van parkeerplaatsen en straten voor ons in de toekomst ook van belang is’’, laat woordvoerder Anke Wisselink van de corporatie weten.

De bijeenkomst over Blekersduin die onlangs belegd werd, met drie bewonersgroepen uit Santpoort, was geïnitieerd door Dreef Vastgoedbeheer.

,,Wij waren er slechts als toehoorder bij. Het collegebericht van de gemeente Velsen waarin stond dat wij medeorganisator waren, is dus deels incorrect.’’Dreef Vastgoed zou de avond hebben gehouden omdat de vorige poging de Dekamarkt aan de Bloemendaalsestraatweg uit te breiden en een aantal woningen te bouwen, op veel verzet stuitte. ,,Vandaar dat ze nu op voorhand al met de bewoners in gesprek wilden gaan.’’

Meer in IJmuider Courant van donderdag 7 november 2013

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.