Vissenloop zoekt nog wandelaars

Vissenloop zoekt nog wandelaars
IJmuiden

Op zondag 21 mei vindt de derde editie van de Vissenloop plaats. Een wandeltocht met verschillende afstanden door en rond IJmuiden, waarvan de complete opbrengst ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding.

Cor en Joske Haver uit Velserbroek besteden ieder jaar heel wat uren aan de organisatie en de uitvoering van dit nog prille, maar tegelijkertijd al traditionele wandelevenement. ,,Dat doen we niet alleen, hoor. Het bestuur van KWF Kankerbestrijding Velsen wordt speciaal voor deze gelegenheid flink uitgebreid met allemaal enthousiaste mensen, die op een of andere wijze verbonden zijn met kanker. Sommigen zijn zelf ziek of ziek geweest, anderen zijn in hun directe omgeving geconfronteerd met kanker”, vertelt de 67-jarige Joske. We beginnen in oktober al met vergaderen. Dan gaan de aanvragen voor de vergunningen de deur uit en begint alles te lopen. Gelukkig krijgen we veel medewerking van de gemeente Velsen.”

Samenloop voor Hoop

De Vissenloop komt voort uit de Samenloop voor Hoop. ,,Wij hebben de eerste editie in 2010, georganiseerd met een opbrengst van maar liefst 75.000 euro. Twee jaar later was er een samenloop in IJmuiden en in 2015 de eerste Vissenloop. Met mijn overbuurman Henk van der Deijl was ik wat aan het brainstormen en toen vroeg ik hem als ik het nou organiseer, bak jij dan een visje voor alle deelnemers? Dat beloofde hij spontaan en de Vissenloop was geboren. Het grootste deel van het bestuur doet al voor het derde jaar mee, maar we hebben ook wat nieuwe leden, zoals bijvoorbeeld Esther van Luyn. Zij is zelf genezen van kanker en enorm betrokken bij dit werk. Samen met Fred van Dam en Nico Stoker is zij verantwoordelijk voor de sponsoring. Of Pascal Wolterman, onze ICT-er en de enthousiaste zusjes Bouwens uit Santpoort met al hun creatieve ideeën. Esther is voor ons een lichtend voorbeeld hoe mensen weer in hun krachten kunnen komen. Ze draagt dat naar ons uit en daar worden wij ook weer enthousiast door.” Echtgenoot Cor coördineert de vrijwilligers voor de Vissenloop.

Hulp gebruiken

,,De meeste taken zijn inmiddels ingevuld. We kunnen nog wel wat hulp gebruiken van verkeersregelaars en bij de opbouw van het start/finish terrein op zaterdag en het afbreken op zondagmiddag”, vult de bijna 69-jarige Haver aan.

Ook op andere vlakken worden initiatieven ontwikkeld. ,,Alle routes voeren langs uitspanningen met terrasjes waar muziek gemaakt wordt en er is zelfs een speciale route waar ook honden mee mogen lopen. Na terugkomst op het KNRM-terrein is er voor iedereen een mooie medaille en het reeds genoemde visje en wordt het een gezellige boel met mooie en soms emotionele verhalen. Wandelaars zijn namelijk hele leuke, ontspannen en vriendelijke mensen”, lacht Joske. ,,Wat we nu eigenlijk nog missen zijn deelnemers. Het is zo’n prachtig gebied. Cor en ik zijn echte IJmuidenaren en het lijkt ons zo fijn als er nog veel meer mensen uit deze omgeving mee zouden doen. Iedereen is van harte welkom.”

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie