Kinderen IJmuiden-Zeewijk boos om gemeenteplannen voor hun 'Berg'

Kinderen IJmuiden-Zeewijk boos om gemeenteplannen voor hun 'Berg'. Foto: united photos

Kinderen IJmuiden-Zeewijk boos om gemeenteplannen voor hun 'Berg'. Foto: united photos

Redacteur IJmuiden
IJmuidensnippenbos

,,De berg is een heel belangrijke plek voor mij’’, zegt Bradley van acht jaar. ,,Ik ken deze plek al vanaf ik drie was’’, zegt hij veelbetekenend.

Bradley en vele andere kinderen zijn boos. Want de gemeente wil het stukje duin tussen Snippenbos en Dennekoplaan de bestemming wonen geven, tot halverwege het Lange Vlak.

Voor kinderen uit de buurt is het duin het hele jaar door een geweldige speelplek. Om een hut te bouwen, verstoppertje te doen, sleetje te rijden in de winter. ,,Ja dat is dus heel belangrijk’’, vindt de achtjarige Joran, de beste vriend van Bradley. ,,Je kunt hier ook heel goed spionnetje spelen.’’ ,,Het is gewoon een heel leuke plek’’, knikt Bradley instemmend.’’Maar niet alleen kinderen komen in protest. ,,Dat duin mag niet weg’’, zegt de 87-jarige mevrouw Dorland-Keizer. ,,Het is prima hoor, woningbouw, maar een plek als deze moet kostte wat het kost behouden blijven. Bouw dan aan de andere kant van de straat.’’

Verontrustte bewoners hebben een oproep in de buurt uitgedeeld om bezwaar te maken bij het college van B&W tegen de voorgenomen herbestemming. Bezwaar kan tot en met morgenmiddag worden ingediend.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.