’Rubberen’ Lambik

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Het echtpaar Eline Schmidt en Robbert van Unnik uit Velserbroek spelen in Suske & Wiske de musical. Lezers van deze krant kunnen met 5 euro korting naar de voorstelling.

Schmidt speelt tante Sidonia en Van Unnik is Lambik. ,,Het is een feest om tante Sidonia te spelen. Niemand weet hoe ze klinkt, dus ook dat kon ik invullen zoals ik wilde. Haar humor, schrikken, hyperventileren. Ik kan haar helemaal vormgeven'', vertelt musicalster Schmidt.

Van Unnik: ,,Dat ze in mij Lambik zagen, heeft alles te maken met mijn 'rubberen' gezicht. Lambik is ijdel, naïef en arrogant. Daar kan ik in mijn mimiek heel erg veel mee. Zijn woordgrappen zijn me op het lijf geschreven. Wat erg leuk is, is dat deze voorstelling een nieuw product is. Er is geen oud stramien waarbinnen we moeten werken. We kunnen alles kneden en zijn enorm op elkaar ingespeeld. Aan een oogopslag hebben wij genoeg. Je geeft de ander dan ruimte. Dat kan omdat je een blind vertrouwen hebt in elkaar. We spelen avond- en matineevoorstellingen. Zijn er kinderen bij dan heb je interactie. De combinatie ouder en kind versterkt elkaar. Lachen ouders, dan vinden kinderen dat leuk en dat is ook andersom zo. Deze voorstelling is echt voor beiden even leuk.’’

Het echtpaar doet in Velsen nog veel meer. ,,Eline heeft haar eigen zangles praktijk, zangstudio Eline. Ze werkt bij Dansstudio Michelle en werkt veel op scholen. Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag, maar voel me intussen Velsenaar. Eerst was ik de man van 'Het meisje van Velsen', maar daar begint verandering in te komen. Ik ben muzikaal leider bij Unidos, zing bij Totally Toto en voel me hier intussen echt thuis. We kijken beiden ontzettend uit naar de voorstelling in Stadsschouwburg Velsen. Op 2 april spelen voor onze eigen mensen, dat is echt geweldig'', aldus Van Unnik.

Lezersactie Suske & Wiske

Reserveer met 5 euro korting kaarten voor Suske & Wiske op zaterdag 2 april om 15.00 uur via: www.stadsschouwburgvelsen.nl. Kies prijstype HMC.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.