Politie pakt stroper in Santpoort-Noord

Internetredactie
santpoort-noord

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een stroper, een 53-jarige man uit Velserbroek, aangehouden in Santpoort-Noord.

Agenten kregen de man in het vizier op de Duin en Kruidbergerweg in Santpoort. Daar stond de verdachte met zijn auto langs de weg. Toen de agenten kwamen aanrijden; reed de man weg. Korte tijd later werd de Velserbroeker aan de kant gezet.

De man verklaarde aan de agenten een hert te hebben zien liggen in het weiland. Hij was naar eigen zeggen geschrokken van de agenten en daarom gaan rijden. Daarbij had hij een vriend achtergelaten. Toen de agenten met de man terug reden om zijn vriend op te pikken was niet alleen zijn maat, maar ook het hert verdwenen. Agenten kregen toen het vermoeden dat ze te maken hadden met illegale jacht. Toen ze het voertuig controleerden vonden ze munitie en een jachtgeweer. Daarop is de man aangehouden.

Agenten hebben met behulp van een politiehond gezocht naar het hert en de verdwenen vriend. Het hert werd in de omgeving aangetroffen. Het dier was overleden en voor onderzoek in beslag genomen. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.