Van Warmerdam wint uitverkochte ‘7 van Santpoort’

Wilma Vermunt

Erik van Warmerdam uit Spaarndam was de niet te kloppen winnaar van de 12e editie van de ‘7 van Santpoort’, woensdagavond. Met een enorme voorsprong passeerde de 29-jarige fysiotherapeut na 23,58 minuten de finish op de hoek Molenveltlaan/Wulverderlaan.

Na een peptalk vanuit Japan door wielrenner Matthijs Buchli - de Santpoortse zilveren medaille-winnaar bij de Olympische spelen in Rio - loste Bas Kuntz, voorzitter van de Harddraverijvereniging, om 19.07 uur het startschot. De 450 deelnemers van de uitverkochte loop vormden vervolgens in de stromende regen zeven rondes lang een ononderbroken, kleurig lint op het een kilometer lange parcours rondom de Naaldkerk.

Lars Remijn uit Heemskerk won de premie voor de snelste eerste ronde. En vanaf dat moment nam Van Warmerdam de regie over. Ronde na ronde vergrootte hij zijn voorsprong. ,,Dit is mijn derde keer hier en dit jaar ging ik voor de winst”, lachte de Spaarndammer. ,,En dat is gelukt. Superleuk om hier mee te doen. Het is leuk om zeven keer hetzelfde rondje af te leggen, met heel veel bekenden langs de kant. En de sfeer is geweldig.” Dat vond ook Remijn, die in 24,40 tweede werd. Eddy Wagner finishte als derde in 25,52 minuten. Stijn Handgraaf was met 26,57 de snelste Santpoorter.

Bij de vrouwen ging de overwinning - net als vorig jaar - naar Kristy Timmer in 28,28 minuten. Zij was tevens de snelste Santpoortse. Hilda Langeweg (29,23) en Marieke Jonker (29,49) finishten als tweede respectievelijk derde vrouw.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.