Rederij Vrolijk volledig duurzaam

Pieter van Hove
IJmuiden

Nadat de hele vloot van de IJmuidense reder Vrolijk is omgebouwd naar de nieuwste milieueisen, zijn nu ook het hoofdkantoor van de rederij aan de Makreelkade en vrieshuizen in het havengebied voorzien van milieubesparende maatregelen.

De afgelopen week is aan de buitenkant van het pand een extra isolatielaag aangebracht. Daarnaast wordt de gevel met nieuwe panelen bekleed.

Verder is de buitenkant van de vrieshuizen voorzien van LED-verlichting. Ook gaan de vriescellen over op het milieuvriendelijk CO2NH3 systeem, hetgeen ook een flinke besparing oplevert. En als klap op de vuurpijl zijn op het dak van het hoofdkantoor maar liefst 1050 zonnepanelen gelegd.

Hiermee wordt het kantoor en de distributieruimte klimaatneutraal. Bezoekers aan het kantoor kunnen in de hal een monitor met alle resultaten bekijken.

Overigens: meerdere bedrijven in het havengebied hebben zonnepanelen op het dak. Zoals op het pand van visverwerker Interfish die in de zomer van 2012 al zevenhonderd zonnepanelen heeft laten plaatsen. Ook visverwerkingsbedrijf Seafood Parlevliet beschikt over panelen op het dak.

Logistiek dienstverlener Kloosterboer, met het hoofdkantoor in het IJmuidense havengebied en dochtermaatschappij Daalimpex in Velsen-Noord, heeft ook de beschikking over dergelijke panelen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.