Lopers missen afslag bij Spaarnwoudeloop

© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Wilma Vermunt
Velsen-Zuid

Na de winterse omstandigheden van afgelopen week waanden de honderden deelnemers aan de Spaarnwoudeloop zich zondag ter hoogte van boerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid aan de start van een lenteloop. Een stralende zon, een temperatuur ruim boven nul en weinig wind zorgden voor ideale loopomstandigheden.

Het ging net als vorig jaar voor een aantal lopers mis bij de wedstrijd over vijf kilometer. ,,Enorm balen dit’’, aldus Kees Peerdeman namens het organiserende KAV Holland.

Lees ook: Voorfietser neemt juiste afslag bij Spaarnwoudeloop Velsen-Zuid.

,,Een groep van ongeveer tien snelle lopers heeft een afslag gemist, omdat de parcourswachten net te laat op hun post waren. Het is een kritiek punt op het parcours, dat we niet kunnen aflinten. De winnaar liep in hoog tempo, waardoor een gat was ontstaan tussen de voorfietser met de voorste loper en de achtervolgers. Deze kwamen terecht op het parcours van de tien kilometer en hebben een stuk omgelopen. Heel vervelend voor de betreffende deelnemers.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stan Niesten, de snelste loper op de vijf kilometer, had wel de juiste route afgelegd. De Beverwijker finishte in 15,58 minuten. ,,Dit is mijn eerste wegwedstrijd na een blessure van twee jaar. Het ging goed, dit is een mooi parcours en het is heerlijk loopweer. Ik hoop deze zomer weer lekker te kunnen trainen en zet in op het NK Cross eind dit jaar.”

Schaatsen

De tien kilometer werd gewonnen bij de senioren door Awet Haille uit Beverwijk. Remmert Dekker van KAV Holland was de snelste bij de mannen 35+ in 37,14 minuten. Hij had ’heerlijk gelopen’. ,,En wat een weer, een groot verschil met de afgelopen week. Ik heb nog spierpijn van het schaatsen, maar had hier vandaag best in een korte broek kunnen lopen.”

Joost Beentjes van DEM (mannen 35+) werd derde in 37,52 minuten. Anne Weeber was de snelste vrouw op de tien kilometer in 45.11, op de voet gevolgd door Bianca Jansen (vrouwen 45+) in 45,12 minuten.

De Spaarnwoudeloop is de eerste loop van het Runnersworld Kennemer Loopcircuit, een reeks van vijf regionale lopen in Kennemerland.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen