Kerbert zoekt op open dag vrijwilligers

Patricia Mulder met hond Bailey en kat Thor. Thor is niet beschikbaar voor adoptie.© United Photos/Paul Vreeker

IJmuiden

Zoals elk jaar kunnen dierenliefhebbers zondag bij de open dag van Dierentehuis Kerbert alle dieren bekijken, informatie verkrijgen over dierenverzorging en meedoen aan een loterij. Mensen die zelf iets willen bijdragen aan het asiel zijn ook welkom. Kerbert zoekt namelijk nog vrijwilligers voor in het weekend.

In het dierentehuis Kerbert heerst een gezellige chaos. Het is druk met mensen die interesse hebben in het adopteren van een dier. Veel katten lopen gewoon los door het pand heen. De honden zitten samen in een groot hok waar ze in alle vrijheid kunnen spelen en rennen. ,,Sorry, hoor”, verontschuldigt medewerkster Patricia Mulder zich. ,,Soms is het hier rustig en op een ander moment komt alles tegelijkertijd.”

Dankbaar

Mulder werkt al bijna dertien jaar bij het IJmuidse dierenasiel. ,,Ik ben altijd al dol op dieren geweest. Ik heb thuis ook twee katten en een hond.” Ze vindt werken in een asiel dankbaar werk. ,,Soms is het natuurlijk niet leuk. Bijvoorbeeld als je een nest verwaarloosde dieren binnen krijgt. Aan de andere kant geeft het veel voldoening als je een dier kunt helpen herstellen en ziet hoe hij opknapt. Het is heel mooi als je een hond of een kat aan een nieuw thuis kunt helpen.”

Alle honden bij het asiel hebben volgens Mulder wel wat meegemaakt. ,,Honden met een rugzakje noemen wij dat. De aard van de problemen kan erg verschillen. Sommige honden zijn bijvoorbeeld gewend om op een manege te leven en kunnen niet meteen naar een gezin in een rijtjeshuis toe. Met onder meer hondentraining proberen wij de beesten meer structuur te geven.”

Weekend

Met het dierenasiel gaat het volgens Mulder goed. ,,Wel zijn we nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vooral voor in het weekend. Vrijwilligers verschonen bij ons de hokken en geven aandacht aan de dieren.” Het is bij het dierenasiel ook mogelijk om een hok te ’adopteren’. Met een financiële donatie helpen sympathisanten om nieuwe spullen voor in de hokken te kopen.

Er zijn zondag tussen twaalf en vier uur verschillende activiteiten. Er is een gedragsdeskundige aanwezig die vragen beantwoordt. Ook is er een loterij. Deelnemers maken kans op verschillende prijzen, zoals gratis vaccinaties bij de dierenarts. Het naastgelegen Knaagdierencentrum houdt gelijkertijd open huis. Zie ook de site.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.