Kritiek op nieuwe plek vuilnisbakken in Santpoort-Noord

© Foto HMC

Milo Lambers
Santpoort-Noord

Omdat de vuilniswagen van HVC door de parkeerdrukte niet meer door de Hyacinthenstraat en Tulpenstraat in Santpoort-Noord past, gaat de gemeente nieuwe containerlaadplekken inrichten. Niet iedereen in de buurt is daar blij mee.

De afgelopen maanden is het regelmatig voorgekomen dat de rolcontainers niet geleegd zijn omdat de vuilniswagen niet door de straat kon rijden door geparkeerde auto’s.

De gemeente heeft samen met HVC besloten om aan de Hagelingerweg en het Burgemeester Weertplantsoen nieuwe aanbiedplaatsen aan te leggen. De bestaande locatie aan de Irissenstraat wordt ook uitgebreid.

Buurtbewoner Peter Snijders wijst erop dat het voor oudere mensen en invaliden een stuk lastiger wordt om de containers weg te brengen.

,,Sinds op de Hagelingerweg en aan het Weertplantsoen een blauwe parkeerzone geldt, is het hier veel drukker. Niet alleen in het parkeervak, maar ook daarnaast.”

De gemeente zegt aan ook te hebben overwogen om een parkeerverbod in te stellen op de dagen dat de containers worden geleegd. ’In dat geval verwachten wij dat regelmatig de bakken niet geleegd kunnen worden omdat mensen het verbod vergeten.’

Snijders zou liever zien dat er iets wordt gedaan aan de parkeerdrukte. ,,Als HVC er niet door kan, dan een brandweerwagen ook niet.”

Veiligheidsregio Kennemerland geeft aan dat het de laatste tijd niet in deze straten is geweest.

,,Het is aan de gemeente om te zorgen dat de wegen voor de hulpdiensten toegankelijk zijn. Als we er niet door kunnen, dan rijden we om of in het uiterste geval verplaatsen we voertuigen.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.