Nieuwe coalitie wil 'Samen verder bouwen aan Velsen'

Friso Bos
Velsen

De nieuwe bestuurdersploeg van Velsen is bekend, komende woensdags wordt het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd.

Annette Baerveldt (D66V) behoudt haar oude portefeuille en wordt daarnaast de wethouder die de decentralisaties van zorg, werk en jeugd coördineert.

Arjen Verkaik (VVD): Sociale zaken, economische zaken, havens, arbeidsmarktbeleid, financiën.

Floor Bal (LGV): Wonen, milieu en openbare werken.

Ronald Vennik (PvdA): Ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, informatiemanagement , facilitaire zaken, vastgoed en grondzaken.

Robert te Beest (CDA): WMO, Welzijn, kunst en cultuur, dierenwelzijn, wijkgerichte dienstverlening, mondiale bewustwording (inclusief KIMO).

Volgens Baerveldt verliepen de gesprekken zeer positief en voortvarend. ,,Ook andere partijen zullen hun inbreng terugzien in ons coalitieakkoord'', vertelt zij. ,,Zoals de fietssnelweg van de ChristenUnie. De sociale paragraaf lijkt sterk op die van de SP, de duurzaamheid in het groen komt van GroenLinks.''

Die inbreng verzamelde ze tijdens de allereerste openbare coalitievergadering. ,,Dat was een heel belangrijk gesprek. Alleen niet iedereen had in de gaten dat het gewoon al een gesprek was. Die zaten nog een beetje in het oude paradigma dat je een gesprek met twee mensen voert'', aldus Baerveldt.

Het coalitieakkoord met de naam 'Samen verder bouwen aan Velsen' is een akkoord op hoofdlijnen. ,,We willen het elk jaar actualiseren en daarbij alle partijen betrekken.''

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.