Puzzel-autorally vanaf Café Bartje

Ook oldtimers zijn welkom tijdens de puzzel-autorally.© foto martin boon

Kees de Boer
Santpoort-Noord

Met z’n tweeën een spannende puzzeltocht rijden met diverse uitdagende opdrachten, het kan komende zondag tijdens de puzzel-autorally die bij het Santpoortse café Bartje van start gaat.

,,We houden twee keer per jaar een puzzelrally met de auto door Noord-Holland”, zegt organisator Wouter van der Zwet-Slotemaker, eigenaar van Café Bartje. ,,En dat doen we ook met de motoren. Het past inmiddels in een traditie.”

Hij vervolgt: ,,Komende zondag is het verzamelen om kwart voor tien bij Café Bartje. Dan volgt een uitleg over de puzzelrit en dan gaan we tegen elven van start. Daarna gaan we op pad. Elk koppel is vanaf dat moment vrij om de route naar eigen inzicht en tempo te rijden. Het enige wat we centraal afspreken, is de lunch hier in Santpoort om half een en de barbecue na afloop.”

Kaasboerderij

Over de route wil hij nog niet teveel verklappen. Wel dat deze door Groot-Kennemerland gaat: ,,We gaan langs veel markante punten, er zit een museumbezoek in verwerkt en een kijkje bij een kaasboerderij. Als het weer ook nog een beetje meewerkt, wordt het in elk geval een prachtige puzzeltocht. Zo weinig mogelijk over de snelweg en langs plekken waar de deelnemer mogelijk nog nooit is geweest.”

Schertsend: ,,Misschien lassen we ook nog wel een stukje over de nieuwe busbaan in. Een stukje extra spektakel.”

Hij vervolgt: ,,We gaan overigens niet achter elkaar rijden. Daar moet je namelijk een vergunning voor hebben.” De kosten voor de puzzelrally bedragen 25 euro per persoon, en dat is inclusief de lunch en het eten na afloop. Van der Zwet-Slotemaker: ,,Het maakt verder niet met welke auto je rijdt, iedereen is welkom. De Mercedes-club rijdt meestal mee en ik verwacht dat komende zondag ook wel enkele oldtimers aan de rally meedoen.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.