Bouw Snippenbos IJmuiden na vier maanden hervat

Bouw Snippenbos IJmuiden na vier maanden hervat
IJmuiden

De bouw van achttien woningen van het pionierproject Snippenbos in IJmuiden is na bijna vier maanden weer hervat.

Eind januari werd de bouw stilgelegd, toen aannemer Hof Bouw failliet werd verklaard. De nieuwbouw in het Snippenbos valt onder het zogeheten pionieren in de wijk.

Lees ook: HSB Bouw bouwt huizen pionieren Snippenbos af

Daarbij maken bewoners uit of zij bijvoorbeeld zelf hun huis bouwen of dat ze een aannemer in de arm nemen.

Ook hebben ze grote vrijheid in het kiezen van ontwerp en uitvoering. Een groot deel van de toekomstige bewoners ging in zee met dezelfde aannemer. De meeste van de ’pioniers’ hadden een woningborg-certificaat met een afbouwgarantie bij de Woningborg Groep.

De curator van bouwbedrijf Hof zocht vervolgens met Woningborg naar een bouwbedrijf dat de huizen kon opleveren. Die partner werd gevonden in het Volendamse HSB Bouw.

Lees ook: Tegenslag pionieren Snippenbos

Halverwege maart stond er al een bouwkeet van het bedrijf, maar de bouw lag desondanks maanden stil. Voordat de bouw kon worden hervat, moest er namelijk een overeenkomst worden getekend tussen het bouwbedrijf en de Woningborg Groep.

Afgelopen maandag zijn bouwvakkers van HSB Bouw begonnen met het hervatten van de werkzaamheden.

Lees ook: Zelfgebouwde ark van Johan in Snippenbos is bijna klaar

Ondanks dat een groot deel van de huizen van buiten al grotendeels af lijkt, geeft projectleider Edwin Zomerdijk aan dat het nog wel een jaar kan duren voordat de huizen worden opgeleverd. ,,Houd daar maar rekening mee. Er moeten nieuwe kozijnen en andere materialen worden besteld. In de bouw hebben we momenteel te maken met lange levertijden.”

Een exacte einddatum wil Zomerdijk niet geven: ,, We hebben een geplande opleveringsdatum, maar die wordt alleen gecommuniceerd met de bewoners.”

Meer nieuws uit IJmond