60 seconden: Hup poultje hup

Neymar.© AFP

Milo Lambers

Brazilië, alsjeblieft, scoor nou toch. Neymar, doe het. Als je nu eindelijk eens laat zien hoe goed je bent en gewoon die bal in de kruising jaagt, dan vergeef ik je je aanstelleritis. Diep van binnen heb ik een hekel aan de pseudo-vedettes van de Goddelijke Duikelaars en ik gun het onze zuiderburen veel meer, maar dat telt nu niet. In de WK-poule van mijn werk heb ik Brazilië voorspeld als winnaar van het toernooi.

Voor aanvang van het WK besloot ik bij het ontbreken van Nederland voor de outsiders en verrassingen te zijn. Die waren er genoeg.

Maar dat Zuid-Korea de wereldkampioen slachtofferde en Kroatië de halve finale heeft bereikt, kostte dure punten.

Dat de prijzenpot van onze poule goed is gevuld, is leuk meegenomen maar het mooist blijven de geïrriteerde gezichten van collega’s omdat ik al het hele toernooi meedoe om de winst.

Dat moet zo blijven, want dat tekent eeuwige roem. En dus hoop ik bij veel wedstrijden vurig op een saaie 0-0 plus verlenging en penalty’s. Het zorgt voor spanning, maar leuk? Mwah, veel liever zou ik gewoon juichen voor Lukaku en co.

Tegen Frankrijk zie ik ze echt niet winnen, dus zit er niets anders op dan juichen voor Mbappe en Pogba. Volgende keer voorspel ik met het hart. Oranje Europees kampioen 2020.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.