’Gedeputeerde Post manipuleerde besluitvorming FFF’

Redacteur IJmuiden
Velsen

Gedeputeerde Elisabeth Post wilde kostte wat het kost van de Fast Flying Ferry tussen Velsen-Zuid en Amsterdam af. Dat concluderen Bram Diepstraten en Johan Sieraad, aspirant raadsleden van Velsen Lokaal en Forza IJmond. Zij verkregen het hele dossier over de ferry na een WOB verzoek.

Post ging zelfs zo ver dat ze zichzelf door Connexxion een brief liet toesturen die door haar eigen ambtenaar was opgesteld. In die ’gedicteerde tekst’ meldt Connexxion de provincie financieel aansprakelijk te stellen indien deze de FFF alsnog zou verlengen.

De vervoerder stuurde drie weken eerder - op eigen kracht - een brief waarin hij bekend maakte mogelijk interesse te hebben om een bod te doen op de FFF. Alleen de brief met de door de provincie voorgestelde tekst werd doorgestuurd naar de commissie mobiliteit.

Posts woordvoerder zegt dat het onduidelijk was of Connexxion op een verlenging van een jaar doelde of op een nieuwe periode van zes jaar. ,,Connexxion heeft ter verduidelijking een nieuwe brief gestuurd.’’

Meer achtergronden over dit onderwerp in IJmuider Courant van woensdag 22 januari 2014

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.