Tranen bij tragisch verhaal Love Story

Mattijs Kuiper, Marloes Verwoort en Baris Kirik uit Velsen speelden mee in Love Story

Mattijs Kuiper, Marloes Verwoort en Baris Kirik uit Velsen speelden mee in Love Story

Maaike Calis
IJmuiden

Hoewel de titel een zoetsappig liefdesverhaal voorspelt, gebeurt er in werkelijkheid iets heel tragisch. ,,Wat een naar eind’’, aldus een bezoekster die na afloop sniffend de zaal verlaat.

Love Story is een verhaal over muziekstudent Jenny Cavalleri (Geeske Bruijn) en rechtenstudent Oliver Barret IV (Rogier Havelaar) die elkaar ontmoeten in de bibliotheek van Radcliffe College.

De nuchtere en niet op haar mondje gevallen Jenny lijkt in eerste instantie te botsen met de bekakte Oliver. Maar nadat de aan Harvard studerende rechtenstudent met behulp van Jenny het juiste boek vindt, nodigt hij haar uit om te komen kijken naar zijn ijshockeywedstrijd. Het is het begin van een romantische liefdesrelatie.

Oliver komt uit een welgesteld gezin, maar heeft een verstoorde relatie met zijn vader. Jenny komt uit een arbeidersmilieu en droomt van een carrière als concertpianiste in Parijs. Plotseling vraagt Oliver Jenny ten huwelijk.

Kinderjuf

De ouders van Oliver keuren het echter huwelijk af, waarop de jongen het contact verbreekt. Jenny neemt een tijdelijke baan als kinderjuf om haar nog studerende verloofde te onderhouden. Dat stuit weer op verzet van haar vader Phil (Wim Borkent) die zijn dochters droom in rook ziet opgaan.

Het is erg warm in de grote zaal van het Witte Theater. Bezoekers wapperen met hun tickets voor wat verkoeling. Het publiek zit bijna letterlijk in het verhaal dat akoestisch wordt opgevoerd. Zo ‘plat’ als Geeske praat voor haar rol als Jenny, zo mooi kan zij zingen.

Net als Rogier in zijn rol als Oliver. De passie van Oliver, enthousiasme en ook zijn verdriet komen overtuigend voelbaar over bij het publiek. Regelmatig schiet het publiek ook in de lach om het humoristische acteerwerk van Wim.

Zwanger

Oliver vindt uiteindelijk een baan in de advocatuur en het stel verhuist naar een appartement aan Central Park in New York. Alles wijst op een mooie toekomst. Totdat het stel moeite heeft met zwanger worden.

Het leidt tot een onverwacht keiharde diagnose: Jenny heeft leukemie. In twee maanden tijd haalt het stel alles uit het leven wat er in zit. Het publiek snift, zucht en pinkt een traantje weg bij de tragische scène van Jenny in een ziekenhuisbed. Het terugkerende lied ‘Weet dat liefde leeft voorbij het eind’ komt harder binnen dan eerder werd gezongen.

Love StoryDe musical was een productie van Stichting Maatjes. De cast bestond uit 14 top amateurs van 6 verenigingen in Noord-Holland. De Velsense acteurs Marloes Verwoort, Mattijs Kuiper en Baris Kirik van Musicalvereniging Unidos speelden er ook in mee. Love Story werd vier keer opgevoerd in het Theater Pakhuis in Hoorn. Zaterdag waren de laatste twee voorstelling in het Witte Theater.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.