Kerstactie Zwerfkatten havengebied van start

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden wil volgend jaar de quarantaine-afdeling voor onplaatsbare katten verbouwen. De huidige quarantaine voldoet namelijk niet meer aan de eisen. De kosten bedragen zo’n 2500 euro.

Voor de zeer angstige katten, onzindelijke katten, gehandicapte dieren of exemplaren met dure speciale zorg of een gedragsprobleem is er in andere asiels weinig kans. Vandaar dat ze volgens Marya Dekker van de stichting steeds vaker bij Zwerfkatten havengebied IJmuiden terechtkomen.

Giften

Maar deze gespecialiseerde zorg kost veel geld: alleen het voer voor de 150 (zwerf)katten kost al 30 euro per dag. De stichting, die geheel afhankelijk is van giften, is daarom altijd hard op zoek naar de middelen om de zorg te kunnen continueren.

Dankzij de hulp van donateurs en sponsors konden de vrijwilligers een tweede binnen- en buitenverblijf openen. Maar ook kon een professionele couveuse worden aangeschaft. Geen moment te vroeg want kort daarna kwam een vijftal zwerfkittens binnen. De kleintjes waren tijdens bluswerkzaamheden bij een brand gevonden; doornat, onderkoeld en met rook in de longetjes. Na enige spannende dagen waren hun levenskansen al verdubbeld.

De stichting heeft tot 7 januari een actie waarbij elke donatie door een sponsor met de helft wordt verhoogd. Stichting Zwerfkatten IJmuiden, NL85INGB0004761772, ovv 50% actie of Kerstactie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.