Broer eigenaar neemt Café Middeloo in Driehuis over

Café Middeloo.

Café Middeloo.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Milo Lambers
Driehuis

Eigenaar Kees Gerrits (34) stopt per 1 januari 2018 met het uitbaten van Café Middeloo aan de Driehuizerkerkweg. De dorpskroeg blijft in handen van de familie. Zijn jongere broer Bart Gerrits (25) neemt het stokje over.

Café Middeloo staat al sinds 1870 op dezelfde plek en is altijd in handen geweest van dezelfde familie.

Kees was sinds 2006 met zijn vader Ruud mede-eigenaar. Na het plotselinge overlijden van zijn vader in oktober 2015, stond hij er in zijn eentje voor. Dit viel hem zwaar. ,,Ik merkte dat veel dingen niet van de grond kwamen. Er moest een nieuwe menukaart komen, maar ik kon mezelf er niet toe zetten.”

Moeilijk

Gerrits beleefde na het overlijden van zijn vader op meerdere vlakken een moeilijke periode. ,,Mijn moeder en ik kregen heel veel steun van familie, vrienden en klanten, maar de zaak moest wel gewoon doorgaan. De zaak was namelijk toch ons inkomen. Je kunt niet even stoppen.”

Daardoor was het voor Gerrts moeilijk om het verlies zijn vader te verwerken. Kort voor de geboorte van zijn tweede kind gingen hij en zijn vrouw bovendien uit elkaar.

Betrokken

Zijn broertje Bart en diens vriendin Esmeé (23) nemen de dagelijkse leiding van het etablissement over. Zij hebben ervaring in verschillende horecagelegenheden in Haarlem.

Gerrits: ,,Als mijn broertje het niet had willen overnemen, was ik niet gestopt. Het is al zo lang onderdeel van onze familie. Het hoort bij ons en ook bij mij. Ik ben er vanaf jongs af aan bijna dagelijks mee bezig geweest. Ik sluit niet uit dat ik op een bepaalde manier betrokken blijf bij het bedrijf. Mijn broertje en zijn vriendin hebben er heel veel zin in en zitten vol frisse ideeën.”

Het voelt voor Gerrits nu als het juiste moment om een stapje terug te doen. Hij ziet het als een nieuwe start. ,,Ik ben nu nog op een leeftijd dat ik iets anders kan gaan doen. Het liefst ga ik de komende tijd even iets heel anders doen dan in de horeca werken, al wil ik het ook niet uitsluiten. Ik heb nog geen idee wat ik dan wel precies wil, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.